Πως λειτουργεί η φωτοκατάλυση;


Όλοι οι φωτοκαταλύτες οξειδίου του τιτανίου κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες φωτισμού συμβάλλουν στην παραγωγή ελεύθερων ριζών υδροξυλίου.

Ο συγκεκριμένος φωτοκαταλύτης αποδίδει και στο φάσμα του ορατού φωτός και είναι πατενταρισμένος από την εταιρεία παραγωγής σε 17 χώρες της Ευρώπης αλλά και στην Κίνα.

Χρησιμοποιώντας τον συγκεκριμένο φωτοκαταλύτη οι Martup και Advanced Biochemicals ανέπτυξαν πρωτοποριακά φωτοκαταλυτικά φίλτρα κλιματισμού (κιτ), τα οποία καταστρέφουν ή απενεργοποιούν, μέσω έκλυσης ελεύθερων ριζών υδροξυλίου ιούς, βακτήρια, βάκιλους και κόκκους. Οι συγκεντρώσεις σε VOCs και NOx μειώνονται δραστικά και όλα τα παραπάνω συμβαίνουν χωρίς τη βλαπτική χρήση της υπεριώδους ακτινοβολίας (UV), καθώς τα κιτ χρησιμοποιούν μόνο λαμπτήρες με ορατό φως.

Εργαστηριακές μελέτες


Σε δημοσιευμένες εργαστηριακές μετρήσεις, η αποτελεσματικότητα και τα πλεονεκτήματα εφαρμογής της τεχνολογίας φωτοκατάλυσης είναι εντυπωσιακά. Οι δοκιμές επιβεβαιώνουν ότι το 99,9% των ιών SARS-COV-2, βακτηριοφάγων, ροταϊών, νοροϊών, γρίπης και άλλων ιών, E.coli, salmonella, είτε καταστρέφονται, είτε καθίστανται αβλαβείς μέσω της οξείδωσης από τις ελεύθερες ρίζες υδροξυλίου.

Ο συγκεκριμένος φωτοκαταλύτης έχει εφαρμοστεί με επιτυχία στην Β’ ΜΕΘ του Γ.Ν Γ. Παπανικολάου Θεσσαλονίκης και σε άλλες ιδιωτικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα και στο Eξωτερικό.

Ευέλικτο φωτοκαταλυτικό κιτ φίλτρου με λαμπτήρα


  • Καταστρέφει ακαριαία ιούς (covid-19, γρίπης κ.α), βακτήρια, πρωτόζωα μύκητες και κάθε παθογόνο ανθεκτικό στα αντιβιοτικά.
  • Αποσυνθέτει επιβλαβείς ενώσεις όπως τα οξείδιο του αζώτου (NOX), τα Οξείδια του θείου (SOX), διοξίνες και φορμαλδεΰδη.
  • Ιδανικό για επαγγελματική χρήση, σε μεσαίους και μεγάλους χώρους.
  • Υλικό φωτοκατάλυσης πατενταρισμένο σε 17 χώρες της Ευρώπης αλλά και στην Κίνα.

Πως λειτουργεί


Η τεχνολογία μας ενσωματώνεται με τη βοήθεια ενός κιτ σε κάθε υφιστάμενο σύστημα κλιματισμού και εξαερισμού, παρέχοντας τη βέλτιστη δυνατή ποιότητα αέρα και μάλιστα με ιδιότητες συνεχούς απολύμανσης ολόκληρο το 24ωρο, χάριν του εξερχόμενου, από τους αεραγωγούς, αέρα.

Η φωτοκατάλυση μέσω φίλτρων στον κλιματισμό διασπά ακαριαία το νερό της ατμόσφαιρας, παράγοντας ρίζες υδροξυλίου. Με την έξοδό τους από τους αγωγούς του κλιματισμού, οι ελεύθερες ρίζες επιτίθενται σε ιούς και μικρόβια σε όλο τον κυβισμό του κτηρίου, σε κάθε επιφάνεια μέχρι την τελευταία ρωγμή.

Η τεχνολογία αυτή είναι 100% ασφαλής και σε αντίθεση με άλλες μεθόδους απολύμανσης, μπορεί να εισπνέεται χωρίς αρνητικές συνέπειες για τον ανθρώπινο οργανισμό. Χρησιμοποιούμε φωτοκαταλύτη που αποδίδει, είτε με ορατή ακτινοβολία, είτε με U.V.

Το κιτ απολύμανσης αέρα θα μειώσει ακαριαία το ιικό φορτίο του SARS-COV-2 και εντός 30 λεπτών τις συγκεντρώσεις επικίνδυνων παθογόνων στον αέρα και στις επιφάνειες (π.χ. βακτήρια, ιούς, μόρια μούχλας) και πολυανθεκτικών παθογόνων οργανισμών, όπως MDR, XDR και PDR τουλάχιστον κατά 99,9%

Η νέα καινοτόμος εφαρμογή απευθύνεται από μικρομεσαίες επιχειρήσεις, μέχρι βιομηχανίες και πάσης φύσεως δημόσιο, ή ιδιωτικό κτήριο.

Ειδικά σε ό,τι αφορά τα νοσοκομεία, η εξελιγμένη μέθοδος φωτοκατάλυσης θα μειώσει δραστικά τις ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις, οι οποίες σύμφωνα με τα στοιχεία του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, προκαλούν κάθε χρόνο τον θάνατο, περίπου, 3.500 ασθενών στην Ελλάδα και, περίπου, 33.000 σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ 4,1 εκατομμύρια ασθενείς προσβάλλονται ετησίως από ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις στην Ε.Ε.

Οικιακό φωτοκαταλυτικό κιτ


  • Ιδανικό για το σπίτι ή τον μικρότερο επαγγελματικό χώρο
  • Τοποθετείται σε μονάδες κλιματισμού ή σε συσκευές ανακύκλωσης αέρα
  • Αποσυνθέτει επιβλαβείς ενώσεις όπως το οξείδιο του αζώτου (NOX), Οξείδιο του θείου (SOX), διοξίνες και φορμαλδεΰδη

Πως λειτουργεί


Η φωτοκατάλυση μπορεί να εφαρμοστεί για τη μείωση έως 99,9% των ρυπαντών στον αέρα, όπως NOx, καπνός τσιγάρων, καθώς και πτητικές ενώσεις που προκύπτουν από διάφορα δομικά υλικά. Επίσης, μπορεί να εφαρμοστεί η φωτοκαταλυτική προστασία σε καλύμματα φωτιστικών και τοίχους σε σήραγγες για να αποτραπεί η επικάθιση αιθάλης.

Αιωρούμενες ενώσεις όπως χλωροφθοράνθρακες (CFC) και υποκατάστατα CFC, αέρια του θερμοκηπίου και οι αζωτούχες και θειικές ενώσεις υφίστανται φωτοχημικές αντιδράσεις είτε άμεσα είτε έμμεσα παρουσία φωτός μέχρι τελικής αποσύνθεσής τους.

Φωτοκαταλυτικές μάσκες προσώπου


H Catealtech Mask είναι υφασμάτινη μάσκα, εμποτισμένη με φωτοκαταλυτικό υλικό η οποία, σε αντίθεση με όλες τις μάσκες που υπάρχουν ήδη στην αγορά, εξολοθρεύει ακαριαία όλους τους παθογόνους οργανισμούς.
parallax background

Προμηθευτείτε τα!

Επωφεληθείτε κι εσείς από την καινοτομική φωτοκαταλυτική απολύμανση του αέρα.
Δωρεάν τοποθέτηση.